fredag den 13. november 2009

Skygger i natten - Whitley Strieber

Dette var også en genlæsning. Jeg har læst den tidligere og har haft den på hylden i årevis. Så havde gemalen efterladt den ude på badeværelset, og så måtte jeg jo lige igennem den. :-)

Bogen er baseret på en teori om at varulve er virkelige og har eksisteret sideløbende med mennesket, men har formået at holde sig skjult i kraft af deres overlegne intelligens.

Normalt udser de sig svage og enlige mennesker, som deres bytte, men da de så angriber to politibetjente, er det knap så anonymt.

Figurerne er noget pappede og man føler egentlig ikke rigtigt noget for dem, personskildringen er noget klichéagtig, men historien er udmærket.

Det er dog en interessant tanke (om end liiige utrolig nok), hvis varulvene skulle have eksisteret sideløbende med os mennesker. Desværre er der nok ikke plads i denne verden til flere uopdagede arter (med mindre vi snakker fisk eller insekter), hvilket jo er synd. Nogle gange finder jeg det trist at tænke på at der snart ikke findes pletter på denne jord, der ikke er blevet betrådt af mennesker.2 kommentarer:

 1. Hej, kan du give mig en personkarakterisk af George Wilson i bogen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sebastian ...
   Oh, det var et svært spørgsmål, når nu det er 7 år siden jeg har læst bogen. ;-) Jeg kan ikke engang huske hvem George Wilson er.
   Så her kan jeg desværre ikke hjælpe dig. :-)

   Slet